cPort

cPort

cPort is een Harbor Management Systeem.

cPort is ontwikkeld in opdracht van het Havenbedrijf van de Gemeente Harlingen en dient voor de registratie van de scheepvaart in de haven. Daarbij worden de schepen op schaal geprojecteerd op de havengebieden, waarbij elke kaart een eigen schaal kan hebben. Deze informatie wordt in het systeem gebruikt voor Management Informatie, Facturering van Haven- en Kadegelden maar ook zijn er koppelingen met IVS90, Safe Sea Net, Port Security 
De bij het havenbedrijf aanwezige expertise is bij de ontwikkeling van het programma optimaal benut. Zo is een product ontstaan dat volledig tegemoet komt aan de wensen van het management en tegelijkertijd praktisch en uiterst toegankelijk is voor de verkeersleiders en de havenbeambten. 

clip0011

 cPort registreert al het verkeer in de haven. Hierbij wordt gebruik gemaakt van ATIS herkenning, zodat scheepsgegevens snel gevonden kunnen worden in de database.
Doordat de schepen op schaal op een of meerdere kaarten van de haven afgebeeld worden, is een accurate en actueel overzicht van het gebied voorhanden.
De registratie kan gebruikt worden voor onder meer de facturatie van Haven- en kade gelden, maar ook bijv. voor het in rekening brengen van HAP en/of toeristenbelasting.
Meldingen voor Safe Sea Net en IVS90 kunnen automatisch verzorgt worden.

cPort 2.0 is ontwikkeld middels een datadriven architectuur. Hierdoor is het systeem erg flexibel en kunnen de meeste aanpassingen eenvoudig en snel worden verzorgd, zonder dat hiervoor de programmatuur behoeft te worden aangepast.

Een veelvoud aan rapporten kan worden opgesteld, waarbij de gebruiker de mogelijk heeft om rechtstreeks te af te drukken dan wel de gegevens te exporteren naar MS-Excel of op te slaan als PDF.